fbpx

Æbleboller med kanel

Ingredienser

Opskriften giver 24 boller

 

4 dl lunken vand

25 g gær

100 g sukker

150 g blødt smør

1 æg

2-3 spsk. kanel (alt efter hvor meget du ønsker det skal smage igennem)

1 tsk. stødt kardemomme

1 god tsk. salt

1100 g hvedemel

3 Kanzi æbler

 

Til pensling og drys

1 æg

kanelsukker

hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og gær i en skål (jeg bruger en røremaskine) og opløs gær
  2. Kom sukker, smør, æg, kanel, kardemomme og salt ved og rør rundt
  3. Riv æblerne og kom ved.
  4. Kom så melet ved, evt. lidt af gangen og rør ellers dejen godt sammen. Jeg giver det 7-8 minutter på røremaskinen, indtil dejen slipper kanterne.
  5. Lad dejen hæve i skålen på køkkenbordet dækket af film og et viskestykke, i 60 minutter til dejen er hævet godt op
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  7. Kom dejen ud på et bord og skær den i mindre stykker, løft bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir
  8. Pisk ægget sammen i en skål og pensl bollerne
  9. Drys med kanelsukker og hakkede hasselnøddekerner
  10. Bag i ovnen i 25 minutters tid, til de er gyldne og let sprøde