fbpx

Glögg med Kanzi-æblemost, dehydrerede æbler og ristede mandler

Ingredienser

 

Glöggekstrakt:

1/2 l vand

1/2 l appelsinjuice(friskpresset)

600 g rørsukker

12 g hele nelliker

12 g hel allehånde

4 stk hel stjerne anis

4 stk hele kanelstænger

5 g kardemommefrø

4 g peberkorn

20 g frisk ingefær i skiver

Ovenstående koges op

 

 

Derefter tilsættes:

2 dl mørk Rom

1 dl snaps

6 dl portvin

2 økologiske appelsiner skåret i skiver

FREMGANGSMÅDE

Glöggekstrakten trækker minimum en uge på køl.

 

Dehydrerede æbler:

  1. 4 stk Kanzi-æbler skrælles og skæres i små terne
  2. Vendes i en blanding af 80 g citronsaft og 20 g honning
  3. Bages i ovnen på silikonemåtte ved 90 grader C i 1-2 timer. Vendes rundt ca. hver halve time.
  4. Rist mandelsplitter i ovnen ved 140 grader C i 8-10 min

 

Gløgg m. æble:

  1. Glög-gekstrakt (dosér alt efter ønsket smag)
  2. 50/50 friskpresset æblemost af Kanzi-æbler og hvidvin
  3. Lun glögg og tilsæt de dehydrere æbler og ristede mandelsplitter.

I stedet for traditionelle rosiner kan du bruge tørrede tranebær eller granatæblekerner