Glögg med Kanzi-æblemost, dehydrerede æbler og ristede mandler
Ingredienser
Glöggekstrakt:
1/2 l vand
1/2 l appelsinjuice(friskpresset)
600 g rørsukker
12 g hele nelliker
12 g hel allehånde
4 stk hel stjerne anis
4 stk hele kanelstænger
5 g kardemommefrø
4 g peberkorn
20 g frisk ingefær i skiver
Ovenstående koges op
Derefter tilsættes:
2 dl mørk Rom
1 dl snaps
6 dl portvin
2 økologiske appelsiner skåret i skiver
FREMGANGSMÅDE
Glöggekstrakten trækker minimum en uge på køl.
Dehydrerede æbler:
- 4 stk Kanzi-æbler skrælles og skæres i små terne
- Vendes i en blanding af 80 g citronsaft og 20 g honning
- Bages i ovnen på silikonemåtte ved 90 grader C i 1-2 timer. Vendes rundt ca. hver halve time.
- Rist mandelsplitter i ovnen ved 140 grader C i 8-10 min
Gløgg m. æble:
- Glög-gekstrakt (dosér alt efter ønsket smag)
- 50/50 friskpresset æblemost af Kanzi-æbler og hvidvin
- Lun glögg og tilsæt de dehydrere æbler og ristede mandelsplitter.
I stedet for traditionelle rosiner kan du bruge tørrede tranebær eller granatæblekerner