Mysli med tørrede æbler
Ingredienser
Mysli:
50g smør
50g flydende honning
200g grovvalset havregryn
½ tsk. Salt
100g nødder (mandler, hasselnødder valnødder mm.)
50g kerner og frø
Tørrede æbler:
4 Kanzi æbler
FREMGANGSMÅDE
Tørrede æbler:
- Udhul æblet så kernehuset fjernes uden at æblet skæres over
- Snit æblet fint på et mandolin jern, så der kommer nogle hele, store æbleskiver
- Fordel æbleskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag æblerne i ovnen ved 100 graders varme i ca. 2,5time
- Tag æblechipsene af bradepanden og lad dem køle af på en rist, så de bliver helt sprøde
Mysli:
- Smelt smør og honning i en gryde og vend havregryn, salt, grofthakkede nødder og kerner heri
- Fordel myslien ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bag myslien i ovnen ved 160 graders varme (varmluft) i ca. 20min eller til grynene er blev let gyldne. Vend gerne rundt i myslien undervejs.
- Lad myslien køle helt ned og bland de tørrede æbleskiver i myslien